Yağ Enjeksiyonu

Home Yağ Enjeksiyonu

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu nedir?

Yağ enjeksiyonu; hastanın karın, uyluk, kalça ve diğer yağ içeren vücut bölgelerinden iğne benzeri ince kanüller ile alınan yağ dokusunun, özel işlemlerden geçirildikten sonra gerekli bölgede deri altına enjekte edilmesine yağ enjeksiyonu denir.

Yağ en çok hangi bölgelere verilir?

Yağ en sık olarak çökük yanakların, ağız ve burun arasındaki gülme çizgilerinin doldurulması, derideki çökme ve düzensizliklerin giderilmesi, alın çizgilerinin azaltılması, dudakların dolgunlaştırması, ya da vücuttaki kontur düzensizliklerinin giderilmesi amacı ile uygulanır.

Yağ alıp verme işlemi nasıl yapılmaktadır?

Alınacak yağ miktarına göre lokal veya genel anestezi uygulanır. Önceden belirlenen bölgelerden enjektör ile negative basınç uygulayarak yağ çekilir. Alınan yağlar yine enjektör içinde serbest süzülmeye bırakılarak, serum ve yağ hücrelerinin ayrılması için bekletilir. Daha sonra yağ hücrelerinin daha çok bulunduğu orta bölümden küçük enjektörlerle  alınır. Bu aşamada yağları mikrofat ve nano fat boyutuna getirmek için kullanılan özel süzgeçler enjektörlere bağlanarak yağ dokusu bu süzgeç filtrelerden geçirilip elde edilen makro, mikro ve nano fat greftleri yüzde ve vücutta ihtiyaç olan bölgelere enjekte edilir.

Yağ alma ve verme iğneleri nasıldır?

Yüze yapılacak enjeksiyonlarda, yağ almak için ucu keski olmayan üzerinde değişik sayılarda delikleri olan 2- 2.4 mm kalınlıkta kanuller,,yağı verirken de yüzün değişik yerlerine gore 0.7 mm, 0.9 mm ve 1.2 mm lik  künt kanul uçları kullanılabilir.
Vücuda yapılacak enjeksiyonlarda ise yag almak için kullanılan kanüller 3.1 mm, vermek için kullanılanlar ise 1.2mm ve 1.6 mm olmalıdır.

Popo ve meme gibi bol miktarda makro yağ verilmesi gereken bölgelerde ise  yağ alırken 4-5 cm çapa sahip normal liposakşın kanülleri kullanılır, bu bölgelere yağı vermek için de yağ almak için kullanılan aynı kanüller kullanılmaktadır

Yağ dolgusu kalıcı mıdır?

Yağ hücrelerinin transfer edilen bölgede yaşayabilirlik oranı %50-60 olarak kabul edilmektedir. Yani verilen yağın yarısı kalıcıdır. Bu nedenle yeterli miktarda kalıcı dolgunluk elde edebilmek için yağ enjeksiyonu genellikle iki seans olarak düşünülmesi ve uygulanması gereken bir yöntemdir. 2 seans sonunda elde edilen etki yıllarca kalıcılığını korur. Seanslar arasında en az 4 veya 6 ay olmalıdır.

Vakaların %60 kadarında  1 seans uygulama ile  yeterli  ve istenilen miktarda kalıcılık elde edilebilir iken %20 gibi şanslı bir grupta  sadece  1 seans uygulamada, yine %20 oranındaki bazı kişilerde ise istenilen miktarda kalıcılık elde edebilmek için 3. seans uygulamaya ihtiyaç duyulabilmektedir.

Yağ hangi tabakalara verilmektedir?

Yağ hücrelerinin yaşam oranını, yani kalıcılığını arttırmak için, alıcı sağda deri altı, yağ dokusu, kas içi gibi farklı katmanlara verilmelidir. Yine yaşayabilir yağ hücresi oranını arttıran yöntemlerden biri de yağ enjeksiyonunu PRP ile kombine etmek olabilir.

Yağ enjeksiyonu sonrası iyileşme hızlımıdır?

Yağ transfer edilen bölge geniş ise 2-3 gün istirahat etmek yeterli olacaktır. Ancak, özellikle yüz de işlem yapılan bölgeler küçük alanlar olduğundan tedaviden 1 gün sonra normal hayata dönebilirsiniz. Hem yağ alınan, hem de verilen bölgede hafif bir ödem ve hafif morluk olabilir, ancak bunlar kapatıcılar ile görünmez hale gelecek sorunlardır. 1 hafta güneş ışınlarından korunmanız gerekir.
Bu web sitesi Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler, kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Bu site reklam, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır. Sitedeki her bilgiyi ya da sağlık sorunlarını ziyaretçiler mutlaka doktora danışmalıdırlar.

Online Randevu Alın

Aşağıdaki Formu doldurun, en kısa zamanda size dönüş yapalım.